Home » Systemen » BiTile Zonnedak systeem

BiTile Zonnedak systeem

Het BiTile montagesysteem van Robisol® is dakbedekking en zonnepanelen in één. De zwart glazen modules worden dakpansgewijs gemonteerd waardoor het dak een leisteen-achtige uitstraling krijgt. Het systeem kan het volledige dak vervangen of op een gedeelte van het dak worden toegepast.

Een sieraad op uw dak

Het BiTile Systeem is ontwikkeld om het dak te verfraaien. De zwartglazen zonnepanelen hebben een speelse overlap die prettig combineert met de strakke belijning van het aluminium systeem. Vierzijdig is een goede eindafwerking verzorgd en met een compleet assortiment aan overgangsprofielen zijn alle dakintegraties mogelijk. De zonnepanelen zijn onderdeel geworden van een dakbedekking die past bij zowel klassieke als moderne bouwstijlen.

Energieproductie

De zonnepanelen die in het BiTile Systeem worden toegepast leveren een hoog rendement. De handzame Robisol® panelen hebben een derde van het formaat van een standaard paneel. Daarmee wordt de dakpansgewijze montagemethode extra benadrukt. De cellen worden goed beschermd met hoog transparant glas aan de voorzijde en zwart glas aan de achterzijde. Het vermogen van 100Wp per paneel levert ruim 160 Wp/m2 en het paneel wordt geleverd met 12 jaar fabrieksgarantie en een opbrengstgarantie van 90% na 10 jaar en 80% na 30 jaar.

Natuurlijk kunnen ook ander formaat panelen worden toegepast. Een standaard formaat zonnepaneel van 300Wp levert per vierkante meter hetzelfde rendement als het Robisol paneel. Doordat het BiTile Systeem van ruime ventilatie-openingen is voorzien, worden de zonnepanelen goed gekoeld voor een maximale opbrengst per paneel. Deze extra ventilatie is ook bouwfysisch belangrijk om op houtconstructiedaken een goede uitwaseming van het onderdak te verzorgen.

Overgangen en aansluitingen

Om overgangen naar dakramen, dakkapellen, dakdoorvoeren en dakeinden te verzorgen, worden de zonnepanelen met alupanelen gecombineerd. De zwarte alupanelen hebben een kleurstelling die vergelijkbaar is met de zonnepanelen en kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt. Onder dakonderbrekingen zorgt het BiTile overgangsprofiel ervoor dat het water onder de alupanelen wordt afgevoerd. Zo blijven loodvervangers en afdichtingsmiddelen uit het zicht en ontstaat een fraai doorlopend dakvlak.

Montage

Het BiTile montagesysteem is opgebouwd uit horizontale liggers met tussenstijlen. De horizontale liggers worden met dakhaken op de tengel bevestigd en zijn voorzien van stelmogelijkheden om oneffenheden in het dakvlak te corrigeren. De zonnepanelen worden vanuit de nok geplaatst zodat de monteur goed kan werken en een onderliggend pv-vlak niet kan beschadigen. Ook de handzame afmetingen van de systeemonderdelen helpen de monteur bij een veilige, efficiënte en correcte montage.

Zo gemakkelijk plaats je indak zonnepanelen!
Ons engineeringsbureau biedt volledige ondersteuning bij het intekenen van dit systeem. Neem hiervoor contact op met info@robisol.com.

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier