Home » Duurzame Energie ook de standaard bij renovatie

Duurzame Energie ook de standaard bij renovatie

15 juni 2021

Per 30 juni 2021 is het de bedoeling om een verplichting in te voeren voor het opwekken van hernieuwbare energie bij een ingrijpende renovatie. De verplichting vloeit voort uit de EU-richtlijn Renewable Energy Directive II (RED II) en zal worden opgenomen in het Bouwbesluit 2012 en het Besluit Bouwwerken leefomgeving.

Het advies van de Raad van State moet nog komen en definitieve vaststelling moet nog plaatsvinden, maar de verwachting is dat dit geen vertraging of grote aanpassingen op zal leveren. Hoewel er nog wel een slag te slaan is met de duurzaamheidsopgave in de gebouwensector, is het wel geland. Voor nieuwbouw zijn er al nieuwe normen gesteld en die worden steeds strenger. Die opgave wordt nu ook meegenomen in renovaties, zowel residentieel als zakelijk. 

Bovenstaande introductie is voor het versnellen van de energietransitie uiteraard goed nieuws, mits het allemaal esthetisch verantwoord kan gebeuren. De wildgroei die we tegenwoordig op vele daken zien is niet echt bevorderlijk voor het totale straatbeeld. Voor ons bedrijf biedt het uiteraard nog meer kansen en mogelijkheden. Recent hebben wij (in opdracht van ERA Contour) een prachtig renovatieproject mogen opleveren in Zoetermeer waarbij 214 sociale huurwoningen zijn voorzien van een BiTile zonnedak https://www.youtube.com/watch?v=to59NnPhApk.

Met ons BiTile zonnedak zijn geen dakpannen meer nodig en zorgen we dat de zonnepanelen optimaal worden beschermd en gekoeld. We zorgen met ons systeem voor een mooi egaal en esthetisch fraai aansluit op ieder type woning. De unieke nok- en zijafwerkingen van het BiTile zonnedak geven de ultieme “finishing touch” aan iedere woning waardoor uw woning een absolute meerwaarde uitstraalt.

15 juni 2021

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier