Home » Woningbouw » Kyroof FR Systeem

Kyroof FR Systeem

Het brandveilige indaksysteem

Het Kyroof FR Systeem is een volledig Fire Resistant (FR) Indaksysteem met als extra toegevoegde waarde dat de zonnepanelen blind worden gemonteerd.

Om deze video te bekijken is toestemming nodig.

Logisch & eenvoudig

Om discussies over de brandveiligheid van indaksystemen te voorkomen, zorgt het Kyroof FR Systeem voor een brandscheiding tussen de zonnepanelen en het onderdak. Ook als er fouten worden gemaakt en een vlamboog ontstaat, kan daardoor geen brandonveilig materiaal worden ontstoken en geen woningbrand ontstaan.

Met een goede installatie, controle en monitoring hoeft er nooit gebruik te worden gemaakt van de extra veiligheid die het Kyroof FR Systeem biedt, maar het uitsluiten van risico's kan doorslaggevend zijn om een fraaie gebouwintegratie mogelijk te maken.De Constructie

Het Kyroof FR Systeem wordt gemonteerd op stalen trapezium dakplaten met brandklasse A1. De Kyroof Beugels worden aan de onderzijde van het zonnepaneel gemonteerd zodat er aan de buitenzijde geen montageklemmen zichtbaar zijn en een mooi egaal dak ontstaat. De klemmen zijn voorzien van rubber afdichtingen en worden met solide schroeven of popnagels in het dak verankerd. De beugels zijn vanuit de buitenzijde demontabel om een correcte positionering tijdens montage mogelijk te maken. Doordat de beugels in elkaar haken kan het zonnepaneel tijdelijk worden opgehangen. Op schuine daken biedt dit een belangrijk voordeel omdat de zonnepanelen kunnen worden uitgelijnd voordat deze definitief worden vastgezet. Bij voldak toepassing kunnen brandveilige paspanelen worden toegepast om overgangen naar dakramen en dakeinden op te vullen.

De Zonnepanelen

Vrijwel ieder zonnepaneel kan worden gecombineerd met het Kyroof FR Systeem. Enerzijds kan Robisol deze verzorgen, maar de klant en/of installateur mag ook altijd zelf haar keuze maken. In de verticale richting houdt u daarbij rekening met een tussenafstand van 30mm voor het vastzetten van de Kyroof Beugels. Deze worden meestal aan de boven- en onderzijde van het paneel gemonteerd. Zijdelings is een tussenruimte van ongeveer 20mm wenselijk, maar dit kan gerust breder of smaller worden gehouden.

In de samenwerking met Robisol kunt u zelf kiezen wat u prettig vindt. Enerzijds kunnen we de totaallevering voor u verzorgen, inclusief de plaatsing van staaldaken en de installatie van uw PV installatie. Anderzijds kunnen we alleen beugels leveren en plaatst u uw eigen zonnepanelen op een reeds aanwezig staaldak.

De voordelen

Het Kyroof FR Systeem neemt zorgen weg.

  • het staaldak zorgt voor zekerheid op het gebied van brandveiligheid & waterdichtheid;
  • de Kyroof beugels zorgen voor een eenvoudige montage & hoge esthetische waarde.
Het systeem kan tussen de dakpannen in worden toegepast als fraai indaksysteem. Het systeem kan ook voldak worden toegepast waarbij de luxe uitstraling extra wordt benadrukt als het dak met paspanelen mag worden uitgevuld. Het Kyroof FR Systeem zorgt voor een veilige, betrouwbare en mooie toepassing van zonne-energie. We vertrouwen erop dat dit bijdraagt aan een verdere verduurzaming van onze energie-behoefte.

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier