Home » Over ons » Onze visie

The Beauty of Photovoltaics

Fotovoltage is hard op weg om traditionele energiebronnen te vervangen. Enerzijds zien we een snelle verbetering van de prijs per kilowatt; vergelijkbaar met de snelheid waarmee computerchips eind vorige eeuw verbeterden. Anderzijds maakt fotovoltage gebruik van een energiebron die voor iedereen gratis toegankelijk is.
Sinds 1980 is de de prijs voor zonne-energie iedere twee à drie jaar gehalveerd. Momenteel is zonne-energie voordeliger dan de consumentenprijs voor elektriciteit en het ziet er naar uit dat we binnen drie jaar de industriële tarieven bereiken. Daarna is er voldoende ruimte voor verdere verbetering. Naast de huidige standaard met poly- en monocristallijne panelen, staat de dunne film technologie (CiS) pas aan het begin van haar technologische ontwikkeling. Daarnaast bieden nieuwe materialen (zoals grafeen) zich aan die de prijs per kilowatt verder kunnen verlagen.

Eigenlijk is het logisch dat fotovoltage de industriestandaard lijkt te worden voor energie-opwekking. Zonlicht is namelijk voor iedereen gratis beschikbaar en fotovoltage is niets anders dan het omzetten van zonne-energie (fotonen) in elektriciteit (electronen). Daarnaast zijn er geen bewegende delen waardoor er geen onderhoud vereist is en hebben we geen uitstoot van CO2 of andere luchtverontreiniging.

Zonne-energie is een antwoord op onze groeiende behoefte aan energie en duurzaamheid. Robisol® biedt dit aan in fraaie applicaties omdat wij het belangrijk vinden dat deze mooie technologie ook op een mooie manier wordt toegepast. Hierbij hoeft een fraai eindresultaat niet duurder te zijn dan traditionele oplossingen. Met een geïntegreerde oplossing wordt de beschikbare grond en de zonnepanelen dubbel gebruikt; zowel voor energie-opwekking als dakbedekking.

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier