Home » Over ons » Onze visie

Omdat Duurzaam mooi mag zijn

De Zon is een energiebron waar alles en iedereen op leeft.
Als je zonne-energie voldoende oogst, is ook een omzetting naar waterstof mogelijk.
We kunnen in onze volledige energiebehoefte voorzien, zonder onze natuurlijke leefomgeving te vervuilen.

Uiteraard is het mogelijk om je energiebehoefte af te stemmen op de momenten dat het beschikbaar is, maar in de basis kunnen we met zonne-energie toewerken naar een periode van overschot. Ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in hoog tempo op. Dit maakt de toepassing van zonnedaken een steeds interessanter onderwerp.

Het is een technologie die een fantastische kans biedt om duurzame energie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. Verwar dat niet met duurzame initiatieven die soms niets bijdragen of het probleem zelfs vergroten. Biomassa is daarvan het meest heldere voorbeeld, waarbij bossen worden gekapt en zeeën worden leeggevist, die juíst zorgen voor afkoeling en CO2 opname. Maar houdt alstublieft wel de ogen op de bal! De aarde is vervuild van oceaanbodem tot zelfs ver buiten de dampkring en wij zijn toch écht degene die daar het meeste last van hebben. Je mag stellen dat de petrochemische industrie de belangrijkste vervuiler is, maar ook wij produceren per persoon 490kg afval per jaar, ook wij stappen in de auto en in het vliegtuig en ook wij consumeren meer dan de aarde op jaarbasis kan produceren.

We zijn het naar toekomstige generaties verplicht om te zoeken naar oplossingen die niet vervuilen en waarbij grondstoffen niet onnodig worden verspild of vernietigd. Nederland behoort tot de slimste landen ter wereld, we hebben het kapitaal en de innovatiekracht. Als we ons niet laten afleiden door conservatieve industrieën en conservatief beleid, zijn wij degene die de oplossingen kunnen aanreiken. En ja, daar kun je ook geld mee verdienen. Want als je duurzaamheid goed toepast voorkom je verspilling. Je kunt dus altijd meer toegevoegde waarde creëren of voordeliger zijn dan het alternatief.

We hopen dan ook van harte dat onze visie een bijdrage mag leveren aan uw creativiteit.

Robisol - Omdat Duurzaam mooi mag zijn!

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier