Home » Systemen » BiTile Zonnedak

BiTile Zonnedak

Het BiTile Zonnedak is het mooiste zonnepaneel-montagesysteem uit het assortiment van Robisol en ontworpen om zonnepanelen een dubbelfunctie te geven. We gebruiken het zonnepaneel om dakpannen te vervangen en om zonne-energie op een fraaie wijze in het gebouw te integreren.

Voor een goed zonnedak is het belangrijk dat de technische eisen van zonnepanelen op een correcte wijze worden gecombineerd met de technische eisen die aan dakpannen worden gesteld. Voor zonnepanelen zijn de NEN7250, de NEN1010 en de Scope 12 richtlijn van toepassing. Voor de dakbedekking zijn de eisen in de NEN6707 en NEN1991 van toepassing. Aanvullend acht Robisol het noodzakelijk om de normen aan te vullen met extra eisen op het gebied van brandveiligheid:

  • Luchtvolume onder de zonnepanelen (Spouw)
  • Ventilatie per paneel (Koeling)
  • Brandveilige materialen
  • En vlamboogdetectie
Om deze video te bekijken is toestemming nodig.

Hoe werkt het?

De zonnepanelen hebben een volwaardige functie als regenkerende laag en zijn wat kleiner uitgevoerd om het dak een leisteenachtige uitstraling te geven. Het BiTile Zonnedak maakt gebruik van zonnepaneel laminaten. Deze worden aan de bovenzijde in een ligger geschoven en aan de onderzijde boven de ligger vastgezet. Daardoor liggen de zonnepanelen dakpansgewijs en ontstaat tussen ieder rij panelen een ventilatieopening die zorgt voor de koeling van de zonnepanelen en het onderdak. De liggers kunnen in hoogte worden gesteld voor een correcte uitlijning van de dakbedekking en zijdelings worden de zonnepanelen met een stapelprofiel gekoppeld.

Doordat het BiTile Systeem gebruik maakt van ongekaderde laminaten, kan in plaats van een zonnepaneel eenvoudig een paspaneel tussen de liggers worden geplaatst. Hierdoor zijn aansluitingen op dakramen, gevels en wolfseinden goed te realiseren. Robisol verzorgt een compleet assortiment aansluitprofielen zodat uw hele dak een egale en uniforme uitstraling krijgt.Wat zijn de afmetingen?

Robisol heeft haar BiTile Systeem gestandaardiseerd op standaard paneelafmetingen van 800mm hoog en 1500mm breed. Dit correspondeert goed met de as-maten en stramienmaten die in de bouw worden toegepast. Uiteraard dient u naast de h.o.h. maten van de zonnepanelen ook rekening te houden met een stukje randafwerking.

Voor de vormgeving van uw dak is vrijwel iedere aansluiting mogelijk. Bij eenzijdige toepassingen maakt Robisol regelmatig aansluitingen op nokvorsten en hoekkepers, maar ook een aansluiting op een verholen goot, een nok of een overlap over een gevel behoort tot de mogelijkheden.Welke eisen worden gesteld?

Met het BiTile Systeem is een andersoortige dakbedekking overbodig, maar er moet wel aandacht worden besteed aan de bouwkundige en elektrotechnische eisen. Vele hiervan zijn reeds door Robisol verzorgt; zoals een ruime spouw en ventilatie voor het koelen van het zonnedak. Maar daarnaast zal Robisol ook extra aandacht besteden aan de brandveiligheid en de waterdichtheid van het onderdak. Desgewenst kunt u de gewenste uitvoeringsinformatie terugvinden op onze website.Wat levert het op?

Uiteraard is het BiTile Systeem gemaakt om te laten zien hoe mooi zonne-energie kan zijn. Omdat het systeem al op duizenden huizen is geplaatst, is het inmiddels een standaard geworden die kenmerkend is voor de identiteit van Robisol.

De zonnepanelen die wij toepassen volgen de stand der techniek en leveren dus ongeveer dezelfde opbrengst per vierkante meter als grotere zonnepanelen. Naast een fraaier aangezicht, kan het zijn dat u dankzij de kleinere panelen een groter gedeelte van uw dak kunt benutten en daardoor meer zonnestroom opwekt dan met grotere panelen. Het BiTile Systeem is erop gericht dat u een dakbedekking krijgt om trots op te zijn.

 

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier