Home » Sunpark DM195G1

Sunpark DM195G1

Het DM195G1 zonnepaneel is gemaakt voor een 3,2 meter kap en sterk gericht op toepassingen in de kassenbouw. Met veel lichtdoorlaat en een mooie distributie van het zonlicht over het gewas is dit paneel geschikt voor de kweek van perkgoed en andere gewassen. Net als bij het DM380G1 paneel is gekozen voor standaard glas met standaard frame afmetingen. En ook de korte kabels met meelopende aansluitkastjes zijn in het DM195G1 paneel voorzien. De kabels wordt netjes in de nok weggehangen en er is geen verdere lichtonderschepping met kabelgoten benodigd.

De combinatie & specificaties

 

 

Type dek:

V-Vorm

 

Type PV paneel:

DM195G1-G36ST

Afmeting PV paneel:

1678x1002x40 mm

Kapmaat:

3.200 mm

Ontwerp per kap:

2 panelen portrait van goot naar nok

Hellingshoek dek:

25º

 

Werkbreedte zonnepaneel:

1.010 mm

 

 

Uiteraard kan het DM195G1 ook in gebruiksruimtes worden toegepast of bijvoorbeeld op de buitenafdeling van een tuincentrum. Gewassen die normaliter in de buitenlucht worden gekweekt kunnen onder dit zonnepaneel goed renderen. Het verlies aan direct zonlicht wordt namelijk gecompenseerd door de diffusiteit van het glas waardoor het licht veel beter over de bladeren wordt verdeeld. Ideaal voor zachtfruit dat dankzij de overkapping goed tegen regen en hagel wordt beschermd.

Bij het DM195G1 Zonnepaneel is 46% van het paneel bedekt met cellen. In sommige vergelijken wordt gesteld dat de lichtdoorlaat dan 54% is, maar het frame en de daadwerkelijke lichttransmissie van het glas, is de lichtdoorlaat ongeveer 40%. Dit is uiteraard een stuk lager dan tuinbouwglas, maar kan bij veel gewassen toch een zeer goede productie opleveren. Voor gebruiksruimtes is de lichtdoorlaat relatief hoog. In kleinere open overkapping kan dat mooi zijn, maar bij gesloten overkappingen is het verstandig om bijvoorbeeld schermdoeken te plaatsen zodat de temperatuur in de zomer niet te hoog oploopt.

Productsheet DM195G1 Zonnepaneel

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier