Home » Systemen » Sunpark Overkapping

Sunpark Overkapping

Een complete dakconstructie van zonnepanelen.

Vanuit de wens om zonne-energie te integreren in de bebouwde omgeving, gebruikt het Sunpark Systeem het zonnepaneel als overkapping. Het gekaderde zonnepaneel biedt een solide basis om een dakconstructie te ontwerpen die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Zo gebruikt u het zonnepaneel niet alleen voor energieopwekking, maar ook om waarde toe te voegen aan de ruimte die u ter beschikking stelt.

Toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld parkeerplaatsen, opslagterreinen, kassen en terrassen. De voordelen van deze overkapping zijn:

  • een Mooi Lichtspel onder de overkapping;
  • een Waterdicht Dak met goten en afvoervoorzieningen;
  • een Slimme Constructie met minimaal materiaalverbruik;
  • en een Geïntegreerd Elektramanagement voor een maximaal rendement.

 

Om deze video te bekijken is toestemming nodig.

Dubbele grondbenutting

Met Sunpark zet u de logische volgende stap om zonne-energie in de bebouwde omgeving te integreren. De zonnepanelen vormen een waterdichte schil die uitstekend geschikt is om parkeerplaatsen, opslagruimtes en kweekfaciliteiten te overkappen. Zo voegen de zonnepanelen waarde toe aan uw buitenterrein.

Systeemkenmerken

Bij het Sunpark Systeem worden de zonnepanelen stevig ingeklemd in roeden zodat zij onderling goed worden gekoppeld. Een speciale nok zorgt voor een ventilatieopening zodat de zonnepanelen optimaal renderen en de ruimte onder de overkapping relatief koel blijft. De gootrandprofielen klemmen de zonnepanelen rond de klinkhoek van het paneel vast in de goot. Zo ontstaat een stijve gootverbinding die samen met een schoor zorgt dat het V-vormige dak in vrijwel iedere gebruikstoepassing voldoet. De Sunpark overkappingen worden standaard doorgerekend met tot 9m hoogte, met open gevels, windregio 1.

 

De Onderbouw

Het Sunpark Systeem wordt veelal toegepast op bestaande kassenbouw constructies. Robisol heeft gootrandprofielen voor verschillende stalen goten beschikbaar en heeft aansluitprofielen ontwikkeld voor enkele aluminium goten. Voor de standaard kapmaten van 3,20m en 4,00m heeft Robisol een passend systeem met een passend zonnepaneel.

Bij nieuwbouw zal Robisol altijd afwegen of een ‘subconstructie’ met tralieliggers en kolommen past bij de gebruikstoepassing van de klant. Voor parkeerterreinen is het bijvoorbeeld passend om tralies van 16,00m toe te passen zodat bij haaks parkeren zowel de parkeerplaatsen als de inrijstraat worden overkapt.

Bij bouw gerelateerde constructies worden spanten vaak van een welving voorzien en dient uitzetting en krimp vanuit de goten te worden ondervangen. Voor dit segment heeft Robisol aluminium goten beschikbaar waarbij de verbindingen van extra stelmogelijkheden zijn voorzien. Bij dergelijke projecten ontvangt u het gatenpatroon dat in de staalbouw moet worden voorzien om het Sunpark Systeem te kunnen plaatsen.

Toepassingsmogelijkheden

Nieuwe en bestaande kassen, parkeeroverkappingen, autowasserijen, fietsenstallingen, caravanstallingen, kippenstallen en pergola’s. De Sunpark overkapping heeft al velerlei toepassingen gevonden en kan wellicht ook uw buitenterrein verfraaien.

Bij grotere en kleinere overkappingen zult u merken dat Robisol graag samenwerkt met partners die hun eigen toegevoegde waarde hebben. In de samenwerking met installateur en bouwer bereiken we meer en kunnen we met elkaar zorgen dat zonne-energie waarde toevoegt aan de bebouwde omgeving.

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier