Home » Zonnepanelen

Zonnepanelen

BiTile

Robisol vertegenwoordigd zonnepanelen van hoogwaardige leveranciers. Het Kyroof indaksysteem is geschikt voor vrijwel alle gekaderde zonnepanelen en standaard voeren wij onder andere de zonnepanelen van DMEGC, Sonnenstrom Fabrik en Sunpower. Waar het Kyroof Systeem gebruik maakt van een onderliggende dakbedekking, vormen de zonnepanelen die in het BiTile Voldaksysteem worden toegepast zelf de regenkerende schil. Om te zorgen voor ventilatie en waterdichtheid test Robisol de zonnepanelen uitvoerig en voeren we in de basis twee zonnepanelen die samen met DMEGC Solar zijn ontworpen. Daarnaast zijn ook zonnepanelen van onder andere Sonnenstrom Farbik, Soluxtec en Ruike New Energy geteste en geschikt voor toepassing in het BiTile Systeem.

De reden dat Robisol eigen zonnepanelen voert, is omdat we naast de technische ook de esthetische kwaliteit belangrijk vinden. Vooral bij vochtig weer hebben standaard zonnepanelen last van verkleuring. Onze klein formaat Ultra Black panelen en standaard formaat Full Black panelen zijn daarom voorzien van glas dat reflectieverschillen voorkomt en zorgt voor een constante kleurstelling.

Kwaliteit

DMEGC Solar is één van de grootste zonnecel fabrikanten te wereld. Doordat de cellen zonder tussenkomst van transport, onbeschadigd en onbevuild in de zonnepanelen worden verwerkt, is het elektrisch circuit van zeer hoge kwaliteit. Om dit te bevestigen zijn de certificaten, kwaliteitsverklaringen en metingen gecontroleerd door het Nederlandse Bureau CRG. U kunt de 96Wp Ultra Black en 320Wp Full black panelen terugvinden in de Databank van BCRG. Overeenkomstig de verklaring van Bureau CRG mag u bij het toepassen van het BiTile Systeem de energieprestatie berekenen op basis van ‘Roof Integrated – rear ventilation’.

Esthetiek

De documentatie over ons BiTile Systeem richt zich op de twee BiTile specifieke zonnepanelen:
  • De klein formaat 96Wp Ultra black
  • De standaard formaat 320 Wp Full black


Als u een zonnepaneel van Sonnenstrom Fabrik of Soluxtec wenst toe te passen, is het formaat en de esthetiek vergelijkbaar met het 320Wp Full Black paneel. Het formaat is dan ook het meest opvallende verschil tussen het 96Wp Ultra Black paneel en het 320Wp Full Black paneel. Dit is natuurlijk moeilijk te zien vanuit een brochure of een uitleg. Om die reden vindt u onderstaand een visualisatie.
Zoals toegelicht heeft u in combinatie met het Kyroof indaksysteem alle vrijheid om het zonnepaneel te kiezen dat uw voorkeur verdient. Voor de systeemoplossing die we bieden met het BiTile Zonnedak geven we u graag het best mogelijke advies.


Sunpark

Het Sunpark systeem is gemaakt voor standaard zonnepanelen. Omdat de zonnepanelen direct functioneren als dakbedekking kijkt u vanuit de binnenzijde van de overkapping tegen de achterzijde van het zonnepaneel.

Standaard voert Robisol 4 zonnepanelen:

  • Het DM450M6 zonnepaneel heeft een witte backsheet en laat voldoende licht door om zicht te behouden onder de overkapping;
  • Het DM320G1 zonnepaneel heeft een glazen backsheet en laat voldoende licht door om een buitenbeleving te behouden onder de overkapping;
  • Het DM380G1 zonnepaneel heeft een glazen backsheet met 1 cm ruimte tussen de cellen zodat een fijn lichtspel ontstaat onder de overkapping. Dit is een ideaal paneel voor een gebruiksruimte waar mensen komen. Het paneel geeft voldoende schaduw om de temperatuur laag te houden, en heeft voldoende lichtdoorlaat om de overkapping een exclusieve uitstraling te geven;
  • Het DM195G1 zonnepaneel heeft een glazen backsheet met 7 cm ruimte tussen de cellen zodat ongeveer 50% van het buitenlicht wordt doorgelaten. Dit is een ideaal paneel voor teeltruimtes. De cellen zijn evenredig over het paneel verdeeld en samen met het licht diffuse glas wordt het licht evenredig over de binnenruimte gedistribueerd. Zo worden de gewassen gedurende de dag zowel direct als indirect belicht.

Direct contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier