Home » BiTile Standaard formaat 320Wp

BiTile Standaard formaat 320Wp

Full black - glas-glas met half-cut cells

Uiteraard is een speciaal paneel zoals klein formaat Ultra Black iets duurder dan een standaard zonnepaneel. Het BiTile Systeem is daarom ook geschikt voor standaard zonnepanelen. Het betreft hierbij ongekaderde zonnepanelen met een glasdikte van ongeveer 6mm.

Een zonnepaneel waar Robisol altijd goede ervaringen mee heeft gehad, is het Full Black zonnepaneel van DMEGC-Solar. De moderne variant van dit zonnepaneel is daarom gekozen en uitgevoerd met anti-reflectieglas om verkleuring van de zonnepanelen tegen te gaan. Zo is het standaard formaat 320Wp Full Black paneel ontstaan. Een zonnepaneel dat mooi past op grotere daken en een goede oplossing is om mooie oplossingen voor iedereen toegankelijk te maken.

Technisch

Het 320Wp Full Black zonnepanelen is eveneens opgenomen in kwaliteitsverklaring 20210232GK en staat vermeld onder typeaanduiding DM320G1-G60HNB. Het paneel heeft een elektrotechnische lay-out van twee keer zestig half-cut G1 cellen. De cellen worden goed beschermd met een glasplaat aan de voor en achterzijde en heeft een relatief standaard formaat van 1678 x 996 mm. Het 320Wp zonnepaneel is gelamineerd met POE folie tussen de voorste en achterste glasplaat waarmee het zonnepaneel extra goed is beschermd tegen delaminatie en lekstroom.

Het DM320G1-G60HNB paneel heeft een werkspanning van 33,57V bij een stroomsterkte van 9,54A. De openklemspanning is 41,06V bij 9,95A. Elektrotechnisch zijn dit relatief standaard waarden voor een zonnepaneel. Het paneel kan daarom eenvoudig op iedere omvormer worden aangesloten.

Bij de keuze voor een string omvormer is het belangrijk om te weten dat het 320Wp Full Black paneel is uitgevoerd met drie bypass diodes. Deze zorgen ervoor dat cellen die minder functioneren worden overgeslagen zodat het vermogen van uw PV Installatie goed blijft renderen als er een paneel in de schaduw ligt. Tevens voorkomen de bypass diodes problemen met de installatie als er eventueel beschadigingen optreden.Toepasssing

In de bijlagen van deze pagina vindt u zowel de productsheet als de kwaliteitsverklaring van het DM320G1-G60HNB paneel.

Het zonnepaneel wordt geleverd met een productgarantie van 10 jaar en een opbrengstgarantie van 25 jaar. In combinatie met het BiTile Systeem wordt het zonnepaneel goed beschermd en gekoeld. Bovendien treed er geen lekstroom op en voorkomt het systeem vervuiling op de panelen. Het voordeel van het glas-glas laminaat is dat het paneel erg stijf is waardoor deze niet gaat trillen en het elektrotechnisch circuit niet kan beschadigen. De buitenste glasplaat voorkomt verkleuring en kan minder gemakkelijk beschadigen dan bij standaard zonnepanelen. 

Ook met het 320Wp Standaard formaat zonnepaneel krijgt uw dak een luxueuze uitstraling die goed laat zien hoe mooi zonne-energie kan zijn. Robisol heeft reeds honderden woningen met standaard formaat zonnepanelen bekleed. Een groot voordeel van deze oplossing is dat het product prijstechnisch aantrekkelijk blijft terwijl een besparing wordt gerealiseerd op dakpannen, zinkwerk en arbeidsuren. We hebben de combinatie meermaals kunnen toepassen voor Sociale Woningbouw en renovatie. Met dit product is een mooie manier om zonne-energie in de bebouwde omgeving te integreren voor vrijwel ieder project toegankelijk.

Download PDF BiTile standaard formaat paneel
Download PDF CRG certificaat panelenDirect contact

Wilt u met ons kennismaken?
Bel 010 223 59 53 of maak gebruik van het contactformulier